Is jouw website niet te zwaar? Zet ze hier op de weegschaal

Helft bezoekers verlaat website als pagina’s te traag laden.

Gebruiksvriendelijk

Nadat Google eerder al een tool online zette die je liet nagaan hoe “mobielvriendelijk” je website is, lanceert ze nu een nieuwe tool. Deze keer is het doel je te laten nagaan hoe “gebruiksvriendelijk” je website is.

“Gebruiksvriendelijk” betekent voor Google niet alleen “mobielvriendelijk” maar ook hoe vlot je webpagina’s laden, en dat zowel op mobiele toestellen als op desktop.

Het belang van het snel laden is volgens Google groot. Zo stelt Google dat de helft van de gebruikers een website verlaten als de pagina niet laadt in 3 seconden.

Voldoende reden dus om je eigen site aan een test te onderwerpen.

Is jouw website niet te zwaar?

Tool

De gebruiksvriendelijkheids-tool werkt op dezelfde manier als de mobielvriendelijkheids-tool. Adres invoeren en je bent klaar.

Een paar seconden later krijg je te zien hoe mobielvriendelijk je website is en hoe snel je pagina’s inladen op mobiele toestellen en op desktop.

In tegenstelling tot de andere tool beperken de resultaten zich niet tot een cijfer. Google biedt je de mogelijkheid om na de analyse een rapport op te vragen die de meest voorkomende problemen en oplossingen beschrijft mocht je website niet optimaal presteren op mobiel en/of desktop.

De eigen website testen kan hier: testmysite.thinkwithgoogle.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *