welk moment van de dag persbericht uitsturen

Wanneer journalist contacteren? ‘s Morgens, ‘s middags of ‘s avonds?

Een vraag die elke pr- en communicatiemens bezighoudt: wanneer stuur ik het best mijn persbericht de deur uit of pitch ik een journalist?

Welke dag van de week?

We willen allemaal weten wanneer we ons persbericht het best uitsturen.

We hebben eindeloos gezwoegd aan ons persbericht, de rode draad van het verhaal van de klant zit verweven in elke zin van het persbericht,  de quotes zijn eindelijk glashelder, en we hebben uiteindelijk een finale ‘go’ gekregen van de klant – het laatste wat je dan wil is het persbericht de deur uitsturen op het slechts mogelijke moment. Op een ogenblik dat niemand er op zit te wachten. Maar wanneer is dat? Welke dag van de week geeft je het meeste succes op overname van je persbericht? Welke dag het minst?

Niet voor niets dat de blogpost die specifiek hierover gaat de meest gelezen post was vorig jaar.

De blogpost ging in op de vraag: welke dag van de week is het beste om uit te sturen? Het keek hoeveel berichten er op welke dag werden uitgestuurd en welk percentage er werd overgenomen. Kortom, welke dag heeft de meeste kans op publicatie?

Persbericht versturen: wat is de beste dag van de week?

Wanneer journalist contacteren?

Welk moment van de dag?

Een nieuw onderzoek van Business Wire bekijkt het vanuit een andere invalshoek. Het vroeg aan meer dan 600 journalisten uit meer dan 40 landen: wanneer wil jij het liefst persberichten ontvangen? Wanneer sta je er het meest voor open? Welk moment van de dag kan men jou het best pitchen?

Een overgrote meerderheid van de journalisten vindt de ochtend het ideale moment om persberichten te ontvangen of gepitched te worden. 30% verkiest de namiddag en minder dan 10% de avond. .

Welk moment van de dag journalist contacteren?

Welke dag van de week?

Een andere vraag die aan de journalisten werd gesteld: welke dag van de week verkies je om persberichten te ontvangen?

Een meerderheid van de journalist wil gepitched worden op maandag of dinsdag. Woensdag geniet bij sommigen ook nog de voorkeur, maar vanaf donderdag gaat het in een dalende lijn. Het weekend haalt nog 6%.

Beste dag van de week om journalist te pitchen

Conclusie?

Zorg vooreerst dat je persbericht nieuwswaarde heeft. Zonder nieuwswaarde maakt je persbericht/pitch geen enkele kans bij een journalist, zelfs niet als je het op het meest ideale moment verstuurt.

11 tips om een pakkend persbericht te schrijven

En als iedereen bovenstaande aanbevelingen volgt – en massaal op maandagochtend en dinsdagochtend de journalisten begint te bestoken met persberichten – komen we misschien tot een nieuwe conclusie: verstuur op donderdagnamiddag, want iedereen verstuurt op maandag en dinsdag waardoor de mailbox van de journalist op donderdagmiddag helemaal leeg is en je persbericht zeker zal opvallen en bekeken worden.

Conclusie? Wees voorzichtig met conclusies. Zeker als het over pers en communicatie gaat.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *