Aandeelhouders gebruiken nu twitter i.p.v. kranteninterview

Apple aandeel Icahn tweetAandeelhouders en investeerder grijpen nu naar hun twitteraccount i.p.v. naar de telefoon om een journalist te bellen en hun standpunt bekend te maken over een bedrijf, met alle gevolgen voor de aandelenkoers van het bedrijf.

Dat bewees investeerder Carl Icahn nog eens met zijn tweets over Apple.

Het is een realtime evolutie om in het oog te houden.

Voorbeelden

We schreven hier eerder al dat sociale media – en Twitter in het bijzonder – steeds vaker de aandelenkoersen van bedrijven beïnvloedt:

Carl Icahn en Apple

Deze week was er dan een nieuw mooi voorbeeld.

De Amerikaanse investeerder Carl Icahn tweette dat hij een gesprek had gehad met de CEO van Apple Tim Cook, dat hij een grote positie bij Apple had genomen en dat Apple op de beurs zwaar werd ondergewaardeerd.

Twitter

Na de twee tweets steeg de beurswaarde van Apple met meer dan 20 miljard dollar.

Deed Icahn iets onwettelijk? Neen.

Hij deed zoals vroeger, waarbij investeerders en aandeelhouders met kranteninterviews hun standpunt gaven over bedrijven en zo druk konden zetten op bedrijven om een bepaalde koers te varen. Alleen gebeurt het nu realtime, via sociale media.

Aandeelhouders grijpen nu naar hun twitteraccount i.p.v. naar de telefoon om een journalist te bellen en hun standpunt bekend te maken.

Alle aandeelhouders gelijk

Waar je je wel vragen over kunt stellen: wat heeft Tim Cook tegen Icahn verteld en moeten niet alle aandeelhouders op dezelfde manier behandeld worden en dus weten wat Cook tegen Icahn gezegd heeft?

En voor de rest is het wachten op de eerst fake-twitter account of gehackte account van een vermaarde belegger of investeerder die met 144 valse tekens een aandeel de dieperik instuurt of de hoogte in zal jagen.

Dan kan het debat over de impact van Twitter op de aandelenkoersen echt beginnen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *