Vier “Gentenaars” verbeteren samenwerken op de werkvloer (Teamskills)

Alles voor de job: met een oldtimer door de Vlaamse Ardennen

> Download persbericht in pdf

> Download foto’s

Gavere, 4 maart 2017

“Laat je medewerkers beter en efficiënter samenwerken. Laat ze samen uitdagende opdrachten uitvoeren in de Vlaamse Ardennen, met in de hoofdrol een Volvo oldtimer, en je werkvloer zal nooit meer dezelfde zijn.”

Teamskills samenwerken op de werkvloerMet deze boodschap stappen Aline Scholaert en Marc De Leeuw uit Gavere sinds kort naar bedrijven toe. Samen combineren ze meer dan veertig jaar ervaring op het vlak van Human Resources. Die ervaring hebben ze nu samengebracht in Teamskills. Onder deze naam organiseren ze workshops om medewerkers efficiënter te laten samenwerken. Opvallend, ze krijgen daarbij de hulp van vier “Gentenaars”.

Aline Scholaert: “We stelden allebei vast dat het goed laten samenwerken van medewerkers op de werkvloer een permanente uitdaging is voor bedrijven. Bedrijven investeren daarom vaak in team events, workshop, enz. maar wat men daar ervaart kunnen medewerkers zelden vertalen naar de werkvloer.”

Volvo 144

Volvo 144 Teamskills binnenzichtZe zochten daarom naar een oefening die mensen buiten hun comfortzone brengt en ook vlot vertaalbaar is naar de werkvloer. Zo kwamen ze al vlug uit bij oldtimers, meer bepaald de Volvo 144.

Marc De Leeuw: “De Volvo 144 was in 1967 zijn tijd ver vooruit qua design, veiligheid en comfort. De meeste reserveonderdelen zijn nog steeds makkelijk te vinden, wat belangrijk is om de auto’s in bedrijf te houden. Toch zijn onze Volvo 144’s met hun 45 tot 50 jaar oud oldtimers in de echte zin van het woord.”

Wie in de wagen stapt zal dan ook vlug merken hoe Spartaans het allemaal is.

Marc: “Slechts vier versnellingen, de auto draaien betekent echt sleuren aan het stuur, als je wilt remmen moet je behoorlijk hard duwen op het pedaal en parkeren is een ramp. Als we de deelnemers aan onze workshops met een opdracht op pad sturen in de Vlaamse Ardennen leren ze in deze oldtimers écht beter samenwerken.”

Zonder goed samen te werken slagen de deelnemers er nooit in de opdracht die Teamskills meegeeft tot een goed einde te brengen.

Aline: “Door het vooraf verschaffen van een goed theoretisch kader gecombineerd met zo’n uitdagende opdracht komen ze telkenmale tot bijzondere leerinzichten. Tijdens de debriefing worden hun ervaringen, vaardigheden en inzichten vertaald  zodat ze deze nadien terug mee naar de werkvloer kunnen nemen.”

“Gentenaars”

Volvo 144 Teamskills vier GentenaarsAline en Marc hebben op dit ogenblik vier Volvo 144’s op de kop kunnen tikken die ondertussen volledig rijklaar zijn. Om die allemaal een veilig onderkomen te geven wordt een loods gehuurd. Een vijfde Volvo is aangekocht maar moet nog de nodige herstellingen ondergaan.

Marc: “Alle onze Volvo’s zijn gebouwd tussen 1967 en 1972. Bij Volvo Gent werden er in die periode meer dan 200.000 Volvo’s van de 100 series gebouwd. De kans is dus groot dat onze Volvo’s in Gent zijn gebouwd. Om zeker te zijn hebben we navraag gedaan bij het Historisch Archief van Volvo in Zweden, maar voorlopig hebben we nog geen antwoord gekregen.”

Ondertussen spreken Aline en Marc wel al gemoedelijk van ‘onze vier Gentenaars’.

“Dat is nu al zo ingeburgerd dat de kans klein is dat we ze ooit nog anders gaan noemen. Ook niet als het Historisch Archief ons misschien straks gaat meedelen dat er ook ‘niet-Gentenaars’ tussen zitten,” besluit Aline Scholaert.

 

Praktisch

De  workshops van Teamskills hebben plaats in ’t Raadsel in Kruishoutem en worden meestal door Marc en Aline zelf begeleid. Alle info over het theoretisch en het praktische gedeelte van de workshops is terug te vinden op de website van Teamskills: www.teamskills.be

Ondertussen werd Teamskills ook erkend als “kmo-portefeuille” dienstverlener in opleidingen waardoor kmo’s een belangrijk deel van de investering in de workshop (tot 40%) gesubsidieerd kunnen krijgen door de Vlaamse overheid.

Aline Scholaert TeamskillsAline Scholaert kwam in 1998 terecht in de uitzendsector bij Vedior te Deinze waar ze in ruim acht jaar doorgroeide van consultant in Deinze tot office manager van verschillende kantoren. In september 2006 werd ze zaakvoerder van haar eigen HR kantoor “Aline & Partners BVBA” te Nazareth.  Aline & Partners begeleidt bedrijven bij allerlei HR vraagstukken.

 

 

Marc De Leeuw TeamskillsMarc De Leeuw startte zijn HR loopbaan in 1987 als recruitment manager en werkte aansluitend gedurende meer dan 20 jaar in verschillende bedrijven in het buitenland als HR manager.  Sinds 2011 is hij in dienst bij Aline & Partners waar hij als HR consultant vooral de internationale klanten ondersteunt.   

 

 

Persinfo

Joeri Casteleyn

Casteljo Communicatie

0484 / 439 489

joeri.casteleyn@casteljocommunicatie.be