Oost-Vlaamse metaal-en technologiesector verwelkomt tijdens “Boetiek Techniek” meer dan 5000 bezoekers in centrum Gent

> Download foto’s

GENT – 6 mei 2017

Duizenden jongeren ontdekten zaterdag onder de belforttoren in Gent hun eigen technisch talent. De Oost-Vlaamse metaal- en technologiesector streek er neer met een twintigtal stands om de sector te promoten.  Jongeren konden op een speelse manier in contact komen met de metaal- en technologiesector en zo hun eigen technisch kunnen ontdekken.

Geert Verschraegen, TOFAM Oost-Vlaanderen: “De metaal- en technologiesector is een van de grootste werkgevers van Oost-Vlaanderen. Toch ondervinden we al enkele jaren grote moeite om voor de openstaande vacatures geschikte kandidaten te vinden.”

Daarom dat het voor de sector belangrijk is om jongeren via workshops en doe-activiteiten kennis te laten maken met alle aspecten van techniek.

Geert Verschraegen: “En met jongeren bedoelen we zowel jongens als meisjes. Want zij zijn nog altijd ondervertegenwoordigd in wat we de STEM-richtingen noemen: Science, Technology, Engineering en Mathematics. Het gaat over bachelors technologie en ICT, industrieel ingenieurs, burgerlijk ingenieurs en masters informatica, profielen die voor onze sector van zeer groot belang zijn.”

Bekroonde uitvinders

BT17 1Eén jongedame die alvast helemaal voor de technologische sector heeft gekozen is Julie Sergeant die had deelgenomen aan de Boetiek Techniek uitvinderswedstrijd.

(Zie ook: Jongeren verbazen jury met hun uitvindingen)

Voor haar uitvinding “de website http://oefen-je-schoolwerk.webnode.nl/” had de jury een speciale jury-prijs in het leven geroepen.

Jan Muylaert, TOFAM Oost-Vlaanderen: “Wij van de jury waren zo overdonderd van deze jongedame dat we het opportuun vonden om haar ook nog een prijs te schenken voor haar project: een eigen gemaakte website om huistaken te oefenen. Met deze jongedame is de toekomst van de technologische sector verzekerd, ze heeft een groot technisch talent en dit moeten we belonen.”

Andere winnaars van de uitvinderswedstrijd waren:

Hoofdwinnaars:

  • Individueel: Partybox (Jorian Burssens)
  • School: Plantenverzorger klas (school Pius X – klas 6LB – Mr. Jetro Dokter)
  • Vrienden: De verkeersveilige vrachtwagen (De uJJLen)

Deelprijzen:

  • Originaliteit: Aardappelplanter (E-Einsteiners)
  • Bruikbaarheid: Onzichtbare boekensteun (school BVL HTI Sint-Antonius – Mr. Thijs Mackelberg)
  • Schoonheid: Technowolf Arcade (Dylan Lejeune)

Volgende editie?

BT17 Hartelijk dankBoetiek Techniek werd gisteren in samenwerking met Stad Gent voor een vierde keer georganiseerd.

“Het promoten van onze sector is een constante inspanning. We bekijken het dan ook om het opnieuw te organiseren,” besluit Geert Verschraegen.

 

Persinfo

Joeri Casteleyn

Casteljo Communicatie

0484 / 439 489

joeri.casteleyn@casteljocommunicatie.be

 

———-

 

TOFAM Oost-Vlaanderen: TOFAM staat voor het Tewerkstellings- en OpleidingsFonds Arbeiders Metaal. Dit is een initiatief van de werkgevers en vakbonden uit de sector. TOFAM werkt aan de afstemming van de arbeidsmarkt en het opleidingsaanbod aan de noden van de bedrijven uit de deelnemende sectoren: metaal, kunststoffen, machinebouw, elektronica en automotive.

 

Partners

Partners BT17