Gratis foto's

Zoek je gratis foto’s? Bij deze drie websites kun je altijd terecht

Kwaliteitsvolle foto’s kunnen het succes van je content- en marketingstrategie serieus vergroten. Content dat voorzien wordt van passend beeldmateriaal kan volgens bepaalde studies een dubbel zo groot doelpubliek bereiken. Fantastisch, maar waar vind je nu die kwaliteitsvolle foto’s voor je content? Drie tips.

Pixabay

Pixabay gratis foto's

 

Mijn persoonlijke favoriet. De meeste afbeeldingen die ik op de website gebruik komen van Pixabay. De databank beschikt over meer dan 1,2 miljoen foto’s en het opdiepen van relevant fotomateriaal is heel eenvoudig, met zelfs een Nederlandstalige interface. Je kunt er ook terecht voor illustraties en vectoren. Attributie is niet noodzakelijk.

>>website Pixabay

Stocksnap

Stocksnap gratis foto's

 

Nog eentje met een eenvoudige interface, al zul je hier geen Nederlandstalige versie vinden. Evenmin kun je hier terecht voor illustraties en vectoren. Attributie is net zoals bij Pixabay niet noodzakelijk.

>>website Stocksnap

Pexels

Pexels gratis foto's

 

Ook hier dezelfde “Google”-interface, met een groot zoekveld centraal op de homepage. Veel minder foto’s dan de twee bovenstaande websites, maar de makers gaan er prat op dat ze de foto’s persoonlijk selecteren en elke maand 3000 nieuwe kwaliteitsvolle hoge resolutie-foto’s toevoegen aan de databank. Op dit ogenblik staat de teller op 40.000.

>> website Pexels

Er is nog meer, veel meer

Vind je nog je gading niet bij deze drie websites? Hubspot heeft nog eens 17 fotowebsites in een lijst opgenomen. Fotoliefhebbers weten dus waarheen.

 

 

(Photo by Una Laurencic from Pexels)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *